Det daglige brød

Müsli

Nemt, lækkert og hjemmelavet

Jeg ved godt, at dette ikke er et brød, og derfor måske ikke hører hjemme her. Men jeg er altså lidt vild med de der flager/gryn, og når jeg nu alligevel bruger dem i bagningen, tømmer jeg sommetider poserne og bruger resterne til müsli.



Bland og rist

Bland rug, byg, hvede, spelt, havre - flager/gryn. Tag blot hvad du har i skabet. Blandingen er ikke så vigtig. Tilsæt hakkede mandler, solsikkekerner, hørfrø, græskarkerner eller hvad du nu lige har. Alt i alt ca. 6-700 g. Bland det hele godt med 2 - 3 spsk. flydende honning, eller honning som du har varmet lidt op. Rist det i ovnen på 175g i ca. 15 minutter. Hold øje med at det kun lige får farve. Sprødheden kommer først når det køler af i bradepanden. Rør i det et par gange både i ovnen og mens det køler af. Tilsæt evt. rosiner eller andet tørret frugt. Hældes i en beholder og du har nu lækkert, sundt hjemmelavet musli. Supergodt på yoghurt, men faktisk også dejligt på kærnemælkskoldskål.